Éntörténetem – Kulcsárné Garancsy Katalin

Az én történetem tulajdonképpen 2009 májusában kezdődött el, amikor is 1,5 év sikertelen próbálkozás után nőgyógyászhoz fordultam és endometriózist diagnosztizáltak.
Sajnos ma Magyarországon egyre több fiatal nőt érint ez a betegség. Az endometriózis megváltoztatta az életemet, ha akkor erre nem derül fény, talán még a mai napig úgy táplálkoznék, ahogy mindenki más és küszködnék a betegséggel.
A tünetek, amelyekkel az orvoshoz fordultam, rendszertelen, igen fájdalmas menstruáció, pattanásos bőr, hasmenés és bélgörcsök nem csak a menzesz idején, alvás problémák és meddőségi problémák.
Az orvosok kezdetben nem tulajdonítottak túl nagy jelentőséget a tüneteimnek, azt tanácsolták, hogy ne idegeskedjek, ne aggódjak olyan sokat, próbáljak meg lazítani és pihenni. Úgy gondolták, hogy pszichoszomatikusak a tüneteim és endometriózisom valószínűleg nincsen, mert akkor sokkal erősebbek lennének a fájdalmaim.
A fájdalmaim azonban nem múltak és ez engem nem hagyott nyugodni.
Orvosról orvosra jártam, amíg megtaláltam Dr. Fülöp Istvánt, aki kiderítette mi okozhatja a problémáimat, diagnosztizálta az endometriózist és nem sokkal ezután ő is műtött meg. A műtét során kiderült, hogy mindkét petevezetékem elzáródott és ha kisbabát szeretnénk, akkor az csak mesterséges úton lehetséges. Ez a hír borzasztóan elszomorított; az akkori tudásom szerint ez volt számomra a legjobb megoldás arra, hogy meggyógyuljak és kisbabánk lehessen, ezért akkor a műtét mellett döntöttem.
Már az első sikertelen lombik után úgy éreztem, hogy változtatnom kell és valami sokkal természetesebb dologra van szükségem. Ekkor találtam rá az Arwen tornára és ezzel egyidőben a makrobiotikára. A tornát elkezdtem és szépen lassan átálltam a makrobiotikus étrendre is.
Megismerkedtem Mixtay Zsuzsa makrobiotikus tanácsadóval, aki a számomra legmegfelelőbb, személyre szabott étrendi ajánlást állította össze, amitől napról napra jobban lettem és a mai napig nagyon sokat köszönhetek neki és tanulok tőle!
Sajnos azonban a második sikertelen lombik utóhatása következtében 2010-ben újból megműtöttek egy ciszta miatt. Itt kicsit elbizonytalanodtam, hogy talán valamit rosszul csinálok, rosszul étkezem, de nem adtam fel annak ellenére sem, hogy az orvosok nem sok esélyt adtak így a spontán teherbeesésre. Én azonban kitartottam, és most utólag, engem igazol a sors, hisz egy évnyi kitartó munka, az étkezés, a torna, a kineziológia és az angyaloknak köszönhetően természetes úton teherbe estem és édesanya lehettem. 2011.12.31 –én megszületett Pannánk. 🙂
A történetnek pedig még itt mindig nincsen vége, hisz a második babánkat várjuk, aki ugyancsak teljesen természetes úton költözött be hozzánk:)
Kitartás és türelem, ez a két legfontosabb dolog, amit mondanék, ha tanácsként mondanom kellene valamit a hasonló cipőben járó lányoknak. Higgyetek abban, amit elkezdtetek a gyógyulás érdekében és higgyetek magatokban!

Kulcsárné Garancsy Katalin

Comments are closed.