Éntörténetem – Zita

A szeretet mindent átölel, és meggyógyít. A szeretet önmagad iránt, a képesség a szeretet adására és befogadására. Az elfogadás mindent meggyógyít. Önmagad elfogadása, és mások elfogadásának képessége. Az elfogadása mindannak, ami történik – hogy pont úgy jó, ahogy van. Hogy pont úgy szolgál Téged a legjobban ahogyan és amikor történik. Hogy lehetőséget ad arra, hogy megtanulj olvasni a sorok között. Hogy lehetőséget ad arra, hogy változtass azon, ami már nem szolgál Téged. Hogy megtanuld önmagad gyógyításának a képességét. Hogy megtapasztald: az ERŐ benned van, csak meg kell találnod a félelmeiden, és a fájdalmaid rétege alatt. Hogy megtapasztald, hogy belül csodálatos, és mindenre képes vagy. Hogy meg tudd bocsátani magadnak mindazt, ami Veled történik. Hogy felismerd a felelősségedet mindazért, ami Veled történik. Hogy azt tudd mondani magadnak mindezek után: köszönöm, szeretlek.*

Az életem egy éve egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott. Akkor még nem tudtam hova vezet ez az út. Ma már hálás vagyok mindannak, ami történt, hiszen e nélkül sosem lehetnék az, aki most vagyok. Ma már életem, és az újrakezdésem lehetőségének tartom.
2013. májusában a bal petefészkemben egy 5-6 cm-es cisztát találtak egy rutin rákszűrés alkalmával. Mivel az orvos nehezen tudta elvégezni a vizsgálatot, készített egy ultrahangot, és így találta meg a cisztát. Arról tájékoztatott, hogy a ciszta teli van vérrel, és azonnal ki kell műteni, de legalábbis egy hónapon belül. Műtéttechnikai okok miatt lehet, hogy nemcsak a cisztát, hanem a bal oldali petefészkemet és a petevezetékemet is elveszítem. Azután pedig – annak érdekében, hogy újabb ciszta ne képződjön – hormongyógyszereket kell szednem, mellyel lényegében menopauzába állítanak.
Az, amit akkor annál az orvosnál végighallgattam, teljes mértékben sokkolt. Az orvos tulajdonképpen azt mondta el nekem, hogyan fogja leállítani a női működésemet. Tudtam, és éreztem, hogy ez nem lehet a valódi megoldás.
Elkezdtem kutatni, kutakodni. Egyik napról a másikra megváltoztattam az étrendemet, elhagytam szinte teljes mértékben az állati eredetű és finomított ételeket, majd elkezdtem egy dietetikus segítségével egy méregtelenítő kúrát, ami lényegében egy gabona-zöldség-gyümölcs alapú étrend volt. Elkezdtem minden nap reggel mozogni, és főzni, átalakítottam a konyhámat, lassan elkezdtem megtanulni mi is az az egészséges életmód. De persze mindez csak a fizikai része a gyógyulásnak. Akkor már tudtam, hogy minden fizikai tünetnek lelki oka van, és hogy minden fizikai betegséget csak a lelki-szellemi gyógyítással együtt lehet ténylegesen meggyógyítani. Intenzív lelki-szellemi munkába kezdtem: lélekoldások, MA-URI masszázs, családfa harmonizáció, meditációk….
Két és fél hónappal később alávetettem magam a műtétnek. A ciszta ez idő alatt nem lett kisebb, és úgy éreztem, hogy nem akarok tovább hónapokig harcolni a cisztával, ráadásul arról tájékoztattak, hogy azt sem lehet kizárni, hogy rosszindulatú legyen. Úgy éreztem, hogy ennek a műtétnek most meg kell történnie, és minden erőmet az újjáépítésre, az újjáépülésre szeretném koncentrálni.
A műtét a lehető legjobban sikerült: a bal oldali petefészkem és a petevezetékem is megmaradt, csak a cisztát műtötték ki, és a gyors felépüléssel járó laparoszkópiás műtéttel sikerült mindezt véghez vinni.
A diagnózis: endometriózis.
A műtét után tudtam meg, hogy az étrend, a megváltoztatott életmód és a sok gyógyító munka nem volt hiába: a ciszta már nem volt aktív, a tumormarker értéke már a műtét előtt a harmadára csökkent. A felépülés mégsem volt egyszerű és gyors. Ebben az időszakban 10 kilót fogytam, majd az emésztésem és a hormonrendszerem is felborult.
Újabb feladat jött: meg kellett találnom újra az egyenSÚLYomat és az EGÉSZségemet minden szempontból.
Gasztroenterológus, dietetikus, homeopátiás és természetgyógyászati módszerek. Ezen kívül sok lelki-szellemi gyógyító munka.

Rátaláltam a MA-URI®-ra. Addigra már sok masszázst kaptam, de elhatároztam, hogy magam is megtanulom. A
MA-URI® több, mint egy masszázs: egy csodálatos gyógyító művészet. A MA-URI® egy életszemlélet, egy fantasztikusan összeállított, fizikai-lelki-szellemi szinten ható fejlesztő rendszer, amely megtanít önmagad megismerésére és gyógyítására, és közvetíti a tudást, amellyel képessé válsz mások gyógyítására is. Hatalmas utat jártam be vele az elmúlt hónapokban.
Mára visszanyertem a korábbi súlyomat, és úgy érzem, élettel telibb vagyok, mint valaha, tele új tervekkel és álmokkal.

Az út nem ért véget. Mindenért hálás vagyok, amit kaptam eddig, és tudom, hogy folytatni akarom, folytatni fogom. Nem küzdve, hanem elfogadással, szeretettel. Mert minden, ami változást hoz, csak egy új lehetőség. Egy új lehetőség számodra, hogy változtass. Hogy végre azt az életet éld, amit szeretnél élni. Hogy megtaláld valójában merre is van a Te UTAD.

Zita
endosegito.hu

(*Létezik a lélek megtisztítására egy hawaii módszer (ho’oponopono), amelyben saját magunktól kérünk bocsánatot, mindazért, ami velünk történik, mivel felismerjük az azzal kapcsolatos felelősségünket, majd kifejezzük a hálát, és szeretetet önmagunk iránt)

Comments are closed.