Forró Csilla

A világon 3 Kushi Intézetet tartanak számon, itt lehet okleveles makrobiotika tanácsadóvá válni. Mellette egyre több olyan központ van a világban, ahol a makrobiotika a fő irány.

Amerika, Hollandia és Japán. Ezen a három helyen létezik elismert tanácsadói képzés, mely mellett többféle kurzus elvégezhető.

2010 tavaszán Amerikába indultam, Beckettbe az első Michio Kushi által létesített központba, hogy 1 hónapot töltsek el ott a tanácsadói program keretében.

2011 ősszel pedig Amszterdamba indultam, az Európai Kushi Intézetben, hogy tanulmányaimat ott folytassam az Art of Lifeschool keretein belül. Mindhárom szintet elvégeztem, ezek egyenként 2 hetesek. A 3 hónapból végül fél év lett, mely során nagyon sok gyakorlati tapasztalatra tettem szert a főzés terén.

A két iskola legfontosabb különbsége az, hogy míg Amerikában az elméletre teszik a hangsúly és a hosszabb időtartam miatt (1 hónap/tanfolyam) több tudásra lehet szert tenni, Amszterdamban a gyakorlaton van a súly, méghozzá a főzésen. Az elvük az, hogy tanuljunk meg ízletesen főzni makrobiotikusat, hogy utána élvezettel menjünk tovább az elméleti háttér tanulmányozásában. Természetesen ezt legjobban mindenki otthon a fakanál mellett sajátíthatja el, hogy magán tapasztalja meg minek milyen hatása van. Ezzel szemben Amerikában a shiatsu óráink száma jóval több volt, mint Amszterdamban a 3×2 hét alatt.

Sokat lehet a tanároktól tanulni, de leginkább magunktól a környezetünktől és másoktól akivel a makrobiotika során kapcsolatba kerülünk. Sok érdekes dologra mutatnak rá egy-egy konzultáció, vagy csak beszélgetés során is a nők akik hozzám fordulnak.

A saját tapasztalataim és a tanulmányaim miatt leginkább endometriózis esetben igyekszem segíteni de kisebb problémák, mint allergia vagy a vitalitás hiánya is szívesen adok tanácsokat.

Forró Csilla

info@biocsilli.hu

www.biocsilli.hu
Biotúra Makromódra