Zsuzsa fejlődésének története

„Mindent szerényen és feltétel nélkül fogadni annyit jelent, hogy bízunk a tökéletes igazságban, ami nem azért sújt minket betegséggel és gyötrelemmel, hogy kínlódjunk, hanem hogy felfedje csekély értelmünk előtt azokat a hibákat, amiket tudatlanságunkban vétünk.” (George Ohsawa (1981) A gyógyító makrobiotika)

A történet tulajdonképpen az első menzesszel kezdődhetne, hiszen fájdalom tüneteim, amelyek időnként ájulásba torkolltak már onnan indulnak. A görcsös fájdalmakra, amelyek miatt néha munkába sem tudtam menni, görcsoldó gyógyszert kaptam, mondván nem bírom jól az egyébként a női léttel járó megpróbáltatást. 35 éves koromban egyszer csak váratlanul menstruációmtól függetlenül jelentkezett egy óriási alhasi görcs, mely épp a kertben ért, ahol férjem talált rám ájultan. Nagyjából itt ért véget a boldog tudatlanságban töltött létem.
Kórházba kerültem, ahol vizsgálatok hosszas sora következett, majd ott marasztaltak egy azonnali műtétre egy 16 cm-es sűrű, bennékű, több rekeszes szivárgó petefészekciszta, és endometriózis gyanúja, továbbá göbös méh miatt. A javasolt műtét teljes hiszterektómia volt, mondván ezek az elváltozások már úgysem tesznek alkalmassá gyermekvállalásra. Nem járultam hozzá a műtéthez, így a szivárgó cisztát távolították el csupán, majd GnRH kezelés következett, annak minden lehetséges mellékhatásával, végül állandósult alhasi panaszok, megnőtt miómák és visszanőtt ciszta volt az eredmény. A kezelést követően azonnal újabb műtét következett a kiújult ciszta és a miómák eltávolítására. A műtét sikerült, fogamzásgátló kúrára fogtak, majd fél év sem telt el, tenyérnyi folyadékgyülem alakult ki a petefészkemnél, miómáim újra kinőttek, állandó áttöréses vérzésem alakult ki, alhasi panaszaim változatlanul kínoztak. Orvosom javaslata: műtét, amit már nem vállaltam.
Ekkor gondolkodtam el, hogy biztos ez a megfelelő kezelés számomra?
Elkezdtem utánanézni a neten, hogy van-e valami más lehetőség. Egyszer csak rábukkantam Michio Kushi egyik könyvére, és általa a makrobiotikára. Gondoltam kipróbálom. Ha rákos daganatot gyógyít, miómát, endometriózist miért ne gyógyítana? Eléggé egyedül voltam ezen az úton, szinte csak a könyvre támaszkodhattam, ezért mentem ki Hollandiába a Kushi Intézetbe, hogy többet megtudjak erről a módszerről. Nagyon lelkes voltam, és tudtam, hogy megtaláltam azt, amitől meggyógyulok. Közben az ARWEN tornát is elkezdtem, és fél éven belül már orvosom sem látott endometriózisra utaló jelet, a miómáimat körülbelül még egy évig dédelgettem, de utána ők is távoztak. Minden panaszom megszűnt, teljesen meggyógyultam testileg, és közben átértékeltem az életemet, lelki változások sorozatán mentem keresztül. 2010-ben kislányunk, Panka is megszületett.
Korábban fontosnak tartottam mások elvárásait, és az azoknak való megfelelést, de fokozatosan kialakult bennem, hogy saját magam mércéje szerint kell élnem, elmúlt a megfelelési kényszerem, legalábbis a másoknak való megfelelés kapcsán. Korábban nem hittem olyan dolgokban, amelyek nem megfoghatóak, amiket nem látok, a makrobiotika viszont megmutatta, hogy a látszat nem a valóság.
Érdeklődésem a természetes gyógymódok irányába fordult, így természetes gyógymódok tanácsadóként végeztem egy 3 éves képzésen. Ez az érdeklődés eleinte inkább a gyógymódok fizikai részére irányult, de az évek múlásával elkezdtek a lelki tényezők, az energiák, a rezgések, a spirituális gyógymódok érdekelni. Tudatosan teszek magamért és a családomért, tudom, hogy ami velem történik, az rajtam múlik, és a megváltoztatása is rajtam áll. Ma már kizárólag természetes gyógymódokkal foglalkozom, gyógyulni vágyóknak szeretnék segíteni a gyógyulás útjának meglelésében.

Úgy érzem felfogtam valamit a természet rendjéből, és igyekszem még többet megtanulni, megérteni róla, és tudatosan eszerint élni. Új, boldog és szabad ember lett belőlem, és megtanultam, hogy a felelősségvállalás önmagunkért, a döntés szabadsága, a cselekvés a gyógyulás kezdete.

Szeretettel,
Zsuzsa

Comments are closed.